Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos gombaleves

MME MME
60 perc
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát 2 dkg zsírban megpirítjuk, rátesszük a gombát, és azt is megpirítjuk rajta. Felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és jó félóráig főzzük.
  2. A főzés félidejében adjuk hozzá a vékony karikára vágott debrecenit. A megmaradt zsírral és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd hozzákeverjük a finomra metélt petrezselyem zöldjét. Kevés vízzel hígítjuk, és berántjuk vele a levest.
  3. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Pirított zsemlekockával kínáljuk.

EGYSZERŰ GOMBALEVES NOKEDLIVEL>>> 

GOMBALEVES VAJGALUSKÁVAL>>> 

FRANCIA GOMBALEVES>>> 

Megjegyzés

Katona Endre receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss