Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-csülkös lencseleves

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét és a csülköt előző este beáztatom.

Másnap reggel a csülköt felteszem főni.

Dél felé egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymákat, hozzáadom az ujjnyira vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezem (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarok bele citromot, öntök bele vörösbort, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.

Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozom, feldarabolom, s a főzővízzel a lencséhez öntöm. Belerakom a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforralom.

Tejföllel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss