Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-csülkös lencseleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • 1 zöldségleveskocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • citrom
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 db füstölt csülök
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét és a csülköt előző este beáztatom.

    Másnap reggel a csülköt felteszem főni.

    Dél felé egy lábasban olaj on megpirítom az apróra vágott hagymákat, hozzáadom az ujjnyira vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezem (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarok bele citromot, öntök bele vörösbort, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.

    Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozom, feldarabolom, s a főzővízzel a lencséhez öntöm. Belerakom a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforralom.

    Tejföllel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin