Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos csiga

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, majd hozzáöntjük a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (A tejet apránként öntsük bele, mert lehet, hogy nem kell mind!)

Lisztezett felületen kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtjuk a tésztát, majd a felolvasztott 2 dkg vajjal megkenjük. Ezután ráreszeljük a sajtot, majd a tetejére pakoljuk a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezzük egymástól a szeleteket.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss