Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, majd hozzáöntjük a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (A tejet apránként öntsük bele, mert lehet, hogy nem kell mind!)
Lisztezett felületen kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtjuk a tésztát, majd a felolvasztott 2 dkg vajjal megkenjük. Ezután ráreszeljük a sajtot, majd a tetejére pakoljuk a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezzük egymástól a szeleteket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre