Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-burgonyás frittata (omlett)

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • fél fej hagyma felszeletelve (lehet lila, de akár újhagyma is, ami van)
  • csípős kolbász felkarikázva
  • 2 db burgonya vékony karikára vágva
  • sajt
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt és a nyers burgonyakarikákat. Kevergetve sütjük a serpenyő tartalmát, majd hozzáadjuk a tejszínnel felvert 3 tojást. Sózzuk. Más fűszert a kolbász miatt szerintem nem igényel.

    Alacsony hőmérsékleten készre sütjük. Óvatosan rázogassuk a serpenyőt, így elkerüljük, hogy letapadjon az étel. Reszelt sajttal megszórjuk, félbehajtjuk és tányérra csúsztatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Az omlett tökéletes fogás reggelire, de ebédnek is megállja a helyét. Sokféleképpen lehet variálni, 15 perc alatt az asztalra varázsolható. Az olaszok frittatája annyiban különbözik a magyar omlett elkészítésétől, hogy amikor már minden hozzávaló a serpenyőben van és a tojás kezd megszilárdulni, a sütőben sütik készre. Én maradtam a tűzhelynél.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin