Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos burgonyalepények salátával

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A lepényekhez:
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg búzadara (gríz)
  • 3 tojás sárgája
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg füstölt zsírszalonna
  • 10 dkg füstölt szárazkolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez
  • liszt és morzsa a panírozáshoz
  • A salátához:
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 kisebb fej saláta
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál majonéz
  • zöldfűszer fűszersó
  • pár csepp folyékony édesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A salátaleveleket egy nagy tálba tépkedjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az összevágott paradicsomot és paprikát, belereszeljük a fokhagymát. A tejfölt a majonézzel és a ketchuppal kikeverjük, édesítővel és fűszersóval ízesítjük, a salátára öntjük, majd lehűtjük.

    A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, és még forrón krumplinyomón áttörjük. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát és a 3 tojás sárgáját, jól összegyúrjuk. Letakarjuk és pihentetjük.

    Közben a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben sütjük, majd hozzáadjuk a kockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. A végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt, és belereszeljük a fokhagymát, 1-2 perc alatt összesütjük. A krumplis tésztához öntjük, és jól összedolgozzuk. 4 evőkanál morzsát 2 evőkanál liszttel összeforgatunk, majd a krumplis masszából nagyobb golyókat formálunk, kicsit meglapítjuk, és megforgatjuk a panírkeverékben, forró olajban sütjük, míg szép piros nem lesz mindkét oldala. Paprítörlőn lecsepegtetjük.

    Forrón, a salátával körítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin