Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-bazsalikomos lecsó kakukkfüves galuskával

Hozzávalók

  • 1 db kisebb, zsenge cukkini
  • 1 db kisebb, zsenge patisszon (csillagtök)
  • 4 db paprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db debreceni kolbász
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt tarkabors (ízlés szerint)
  • 1 tk erős paprikakrém
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 ek étolaj
  • A galuskához:
  • 30-40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • friss kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2 ek étolaj
  • 2-2,5 dl víz

Elkészítés

    1. A cukkinit, a patisszont és a paradicsomot megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát vastagabb csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A bazsalikomot apróra vágjuk.
    2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben vagy wokban, majd hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kétféle, vékonyra felkarikázott kolbászt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és patisszont is. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az erős paprikakrémet, és a serpenyőt félig lefedve pár percig pároljuk.
    3. Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd amikor a paprika már félpuhára párolódott, a paradicsomot, és a bazsalikomot is. Óvatosan összeforgatjuk, és addig pároljuk tovább, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak, és a paradicsom sem esik szét.
    4. Közben elkészítjük a galuskát. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük a száráról, a liszthez adjuk, és egy nagyobb csipet sóval együtt összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a villával előzőleg kissé felvert tojásokat, a víz felét, majd összekeverjük. Keverés közben apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet, hogy egy sűrűbb, szaggatható masszát kapjunk.
    5. Egy edényben bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet forralunk, majd amikor már forr, beleszaggatjuk a galuskatésztát. Ezután megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett galuskát. Ízlés szerint megsózzuk, majd összekeverjük, és tálalásig melegen tartjuk. A lecsó mellé kínáljuk. 

Megjegyzés

Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál galuskát, majd kanalazzuk mellé a lecsót, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin