Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos bableves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg száraz bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • zellerzöld
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • A betéthez:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg finomliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk.

    A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy félkarikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

    A felkockázott szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymátés a fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzáadunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel, és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

    Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin