Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy vastag falú edényben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a szálasra vágott hagymát, és kb. 5 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a köménymagot, alaposan keverjük el, kb. 30 másodperc után már érezzük a fűszer illatát. Ekkor adjuk hozzá a cikkekre vágott almát és a bort is, az edény alatt a lángot felemelhetjük. Folyamatosan kevergessük, amíg a bor nagy része elpárolog, kb. 5 perc. Ezután keverjük hozzá a kolbászt, a savanyú káposztát, az ecetet, a mustárt és a borsot, keverjük össze, majd öntsük egy sütésálló edénybe.
A vékonyra szelt burgonyát keverjük össze a maradék olívaolajjal és az olvasztott vajjal, sózzuk ízlés szerint. A káposztás tálat fedjük be ezekkel a burgonyaszeletekkel.
Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük addig, míg a burgonyaszeletek ropogósra sülnek (kb. 50 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre