Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászleves bevert tojással

MME MME
1/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • tört bors
  • zsír
  • liszt
  • 2 dl tejföl
  • A bevert tojáshoz:
  • 4 tojás
  • ecet

Elkészítés

Elkészítés: Kockákra vágjuk a zöldséget, és kevés zsíron megpirítjuk, fűszerezzük, majd húslevessel vagy alaplével feleresztjük.

Ha a zöldség megpuhult, világos rántással berántjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt kolbászt és a tejfölt, készre főzzük.

Bő vizet forralunk, sózzuk, ecettel ízesítjüket. A tojásokat egyenként ütjük
bele oda, ahol a víz a legjobban forr. Ha a tojásokat beleütöttük, 2-3 percig lassú tűzön főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük hideg vízbe.

A forró levessel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss