Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Kolbászhússal töltött karaj

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kolbászhússal töltött karaj

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 26
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet csontos karaj (legalább 1 cm vastag)
  • 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 3-4 evőkanál zsír

Elkészítés:

A karajszeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy egy 3-4 cm-es lyuk legyen. A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom. A kolbásztölteléket - ha disznóvágáskor csináljuk, akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő) töltöm a húsba - ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.

Töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe teszem kevés vízzel, és fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150 fokon) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem, és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.

Krumplipürével tálalom.

Megjegyzés:

Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!

Papusmaci receptjeiből:
Fokhagymamártás főtt húshoz
Tárkonyos csirkeleves II.
Muffin alaprecept X.
Hentestokány II.
Serpenyős tarja burgonyával
Körmös pacalpörkölt
Kovászos uborka IV.
Rántott karfiol II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. augusztus 22. (vasárnap) 10:16
    Csoda finom, és hidegen is reggelire, vacsira is csodálatos, dekoratívan lehet szeletelni. Hidegtálakra is kitűnő!
    simonani szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Nagymama almás pitéje Nagymama almás pitéje
Kakaspörkölt egyszerűen Kakaspörkölt egyszerűen
Gofri XI. Gofri XI.
Zöld turmix (green smoothie) Zöld turmix (green smoothie)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
Az első iskolai napon mi sem jön jobban, mint néhány praktikus szendvicsrecept. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept