Kolbászhússal töltött karaj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-6 szelet csontos karaj (legalább 1 cm vastag)
  • 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 3-4 evőkanál zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A karajszeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy egy 3-4 cm-es lyuk legyen. A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom. A kolbásztölteléket - ha disznóvágáskor csináljuk, akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő) töltöm a húsba - ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.

    Töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe teszem kevés vízzel, és fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150 fokon) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem, és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.

    Krumplipürével tálalom.

Megjegyzés

Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.

Ádám Sándor Árpád
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Molnár Gyuláné 5 évvel ezelőtt
Csoda finom, és hidegen is reggelire, vacsira is csodálatos, dekoratívan lehet szeletelni. Hidegtálakra is kitűnő!
Ékes Andrea 5 évvel ezelőtt
Fincsi!

Hasonló Receptek

Magazin