Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászhússal tekert karaj

Hozzávalók

  • 1/2 1 kg sertéskaraj (egyben)
  • 25 dkg sertéscomb (darált)
  • 1 mk só
  • 1/2 mk bors őrölt
  • 1/2 mk fokhagymakrém házilag
  • 2 teáskanál pirospaprika őrölve
  • 20 dkg bacon
  • 1 evőkanál zsír
  • 1/2 dl húslevesalaplé (vagy víz)
  • 1 tk ételízesítő házilag

Elkészítés

    1. A karajt alaposan megtisztítjuk, ha van rajta hártyás részt, levágjuk. A húst hosszában a felső harmadban egy éles késsel végigvágjuk úgy, hogy kb. 1 cm széles sávban ne vágjuk át teljesen.
    2. Megfordítjuk fejjel lefelé és a másik oldalán is bevágjuk ugyanígy. (A végéről nézve egy Z alakú bevágást kapunk.)
    3. A karajt széthajtogatjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra klopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal. A darált húst sóval, borssal, fokhagymakrémmel és fűszerpaprikával ízesítjük.
    4. A kiterített karajon szétnyomkodjuk a kolbászhúst, majd a szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a végén a széle alulra essen.
    5. A bacon szalonnát kiterítjük, ügyelünk arra, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. Ráfektetjük a töltött húst, majd beletekerjük a szalonnába.
    6. Egy magasabb falú edényt kikenünk zsírral és belefektetjük a húst. Öntünk mellé egy kevés húslevesalaplét (ha ez nincs otthon ,akkor vizet, amibe némi házi ételízesítőt szórunk).
    7. Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 75 percig puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva további 25 percig pirítjuk.
    8. Kiemeljük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szépen szeletelhető.

Megjegyzés

Dekoratív, előre elkészíthető fogás, ami akár hidegtálon is szépen mutat.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin