Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbász-, mangalica-, és pálinkafesztivál: erre készülj februárban!

A farsangi időszakban kicsit más arcukat mutatják a fesztiválok. Számos helyen kóstolhatók a szezonra jellemző finomságok, de melengető pálinkából, s a már megszokott, fesztiválokra jellemző fogásokból, programokból sem lesz hiány.
2016. február 04: Furmint Február Nagy Kóstoló, Budapest

A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Nagy Furmint Február kóstoló lesz, amelyen 2016-ban jelenlegi állás szerint közel százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni.  

2016. február 05-07: Fonyódi kolbászfesztivál, Fonyód

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Sajtkülönlegességek, szürke marha, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen.

2016. február 06: Ajkai Farsangi Disznótoros Fesztivál, Ajka

A farsang és a disznótoros hagyományain keresztül mutatják be a téli népszokásokat. Gasztronómiai ínyencségek mellett kulturális programok színesítik a rendezvényt.

2016. február 06: Hajdúsági disznótor, Hajdúböszörmény

A rendezvény a hajdúsági disznótor népi hagyományait és kulináris különlegességeit mutatja be, hagyományőrző programokkal, népművészeti bemutatókkal, disznótoros és kemencés ételek kóstolójával. 

2016. február 06: Pilisi Kavalkád, Fánkfesztivál, Pilisszentkereszt

A farsangbúcsúztató fánkfesztivál rendezvény farsangi felvonulással kezdődik, majd a Pilisi Szlovákok Központjában egész napos műsor, folklórműsor, koncert, bál várja a látogatókat.

2016. február 12-13: Borjour Magnum, Budapest

Kétszáz magyar borászat és borkereskedés több mint hatszáz bora, korlátlanul, az év legnagyobb kóstolóján.

2016. február 12-14: Budapesti Halfesztivál, Budapest

A Halfesztiválon főszerepben a szürke harcsa, halászléfőző verseny, több 100 hazai és nemzetközi halétel! Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen.

2016. február 12-14: Budapesti Mangalicafesztivál, Budapest

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

2016. február 19-21: Székesfehérvári Toros- és Pálinkafesztivál, Székesfehérvár

Idén még több programmal, jópofa vetélkedőkkel és nyereményekkel készülnek a szervezők. Számos ismert fellépővel és vetélkedőkkel, finom falatokkal és kiváló pálinka különlegességekkel várják a fesztivál vendégeit. 

2016. február 19-21. Első Téli Sörfesztivál, Budapest

A háromnapos sörünnepen a vendégek megkóstolhatják a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napokon a szervezők az angolok, a németek illetve a csehek sörkultúráját is bemutatják, és ehhez egy tapodtat sem kell mozdulni a főváros egyik legszebb szállodaépületéből.  

Ezek is érdekelhetnek