Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbász, disznótoros, zene és gyerekprogramok: hamarosan jön a Kolbászfesztivál Budapesten!

default user icon
MME
2016. október 21-23-ig rendezik meg a budapesti kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol családi programokkal, folklór műsorokkal, disznóvágás bemutatóval és óriási kolbászvásárral várják a látogatókat.

Harmadszor látogathatunk el Magyarország legdinamikusabban fejlődő gasztro-fesztiváljára, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválra. A 140 éves Békéscsabai Tájházban lehet majd megkóstolni az igazi Csabai Kolbászt, ugyanitt a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat. A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató, a tájház előtt szombat délelőtt meseszínház várja a kicsiket. 

A gyerekeknek!

A tájház melletti állatkarámokban a kacsától a szamárig mindenféle háziállattal találkozhatnak a gyerekek. Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem! Az állatsimogatóban kismalacokat lehet majd simogatni, az állatkarámokkal szemben pedig a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállítására kerül sor, ahol a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. A karámokkal szemben a füves területen a veterán traktorok és az ősrégi stabilmotorok interaktív kiállítása látható majd.

Hagyományainknak tisztelegve

A rendezvény Kézműves utcája mellett rendezik meg a Mesterségek terét. Itt a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be a népművészeti egyesületek és a népi iparművészek. Előbbi útvonal folytatása a Disznótoros utca, utóbbi irányban tovább haladva a Vásártérre lehet jutni. Ezeken a helyeken népművészeti kerámiák, szőttesek és sok más portéka kínálja magát, valamint mindenféle háztáji ételt lehet kóstolgatni és vásárolni, a cigánkától a disznósajtig.

Kóstolj házi kolbászokat!

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint 200 féle kolbászból lehet majd válogatni. A pulykakolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon. Csupa háztáji, boltban nem kapható étel! Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a budapesti kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak. A disznóvágás bemutatók környékén a budapesti kolbászfesztivál „szúrópálinka”-ját fogják osztogatni.

Ahol csak házi finomságokat találsz

A vendégek disznótoros sültekkel és finom sültkolbásszal való kiszolgálásáról az ország legjobb kitelepülő vendéglátósai fognak gondoskodni. A sültkolbász minősége kiemelt prioritást! Ha már tele a has és megitták a vendégek a szúrópálinkát is, akkor irány a Disznótoros Sátor vagy az Orient csarnok! A sátorban mulatós zenekarok csinálják a jó kedvet, a 3.000nm-es fűtött csarnokban pedig nosztalgia zenekarok, folklór együttesek, operett, humoristák és nyereményjátékok színesítik a programkínálatot.

A szervezők újdonsággal készülnek!

Magyarországon egyedülálló újdonságról van szó: 50 méter magas óriáslánchintát helyeznek el a fesztiválon, így 50 méter magasból lehet megcsodálni a főváros panorámáját. Ezért is érdemes ellátogatniuk a fiatalok is a hagyományőrző fesztiválra, mert a szervezők nekik is tudnal olyat mutatni, amitől feláll a szőr a hátukon. 

Maradj bulizni is!

Hatalmas zenei kínálattal várják a látogatókat! 3 színpadon 65 zenei és folklór program lesz látható a 3 nap alatt! Pénteken Fásy Mulató sok kedvelt fellépővel, pl. Nótár Mary, Kis Grófo, Zoltán Erika, Apostol, Kökény Attila, Varga Viktor, Fásy Ádám és Zsüli, Weisz Viktor, Bebe, Desperado, Peller Anna, Horváth Jankó, Zámbó Krisztián, Giulio, Csordás Tibi, Lagzi Lajcsi, Szabrina és Andris.

Térj vissza kedvezménnyel! 

A pénteki napon 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a belépőjegy. A pénteki félárú jegy a Kolbászvásár jegyében azoknak szól, akiket leginkább a „háztáji” termékek vásárlása érdekli. Ezután is folytatódni fog a kolbászvásár, egészen a vasárnapi zárásig.

Retro táncdalok is felcsendülnek!

Szombaton fesztiválhangulatot csinálunk! Az Orient csarnokban fellép a legnagyobb mulattató „3+2” zenekar és a rock Harley-Davidsonja: Karthago. Vasárnap pedig a „Retro Táncdal Est”-en fellép: Soltész Rezső, Dolly Roll, Aradszky László, Csongrádi Kata, Heller Tamás, Karda Bea, Bruno Maestro, Liszter Sándor és a Vadrózsák, Poór Péter, Pintér Timi, Sláget Tibo, Kothencz Lali, Fásy Ádám, Gipsy Kings Tribute, Expressz együttes.

A jegyeket elővételben itt szerezheted be>>> 
Fontos!

A fesztivál helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is.

Korán érkezők kedvezménye...

Ajándékok: a pénteki nyitónapra a „Kolbászvásár” jegyében 50%-os egységáras belépőjeggyel lehet majd belépni. Mindhárom napon az első ezer gyerek látogató ajándék csokoládét kap a jegypénztáraknál. Ugyancsak mindhárom napon az első ezer felnőtt látogató ajándék gyümölcsbor kóstolást kap, melyet a Vastagkolbász utca elején lévő „Sápi gyümölcsbor” standján lehet beváltani. Érdemes tehát már a reggel 9:00 órai nyitás környékén érkezni a Vasúttörténeti Parkba!

A fesztivált ekkor nézheted meg!

A fesztivál nyitvatartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-22:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. Igény esetén a Disznótoros Sátorban és az Orient csarnokban hosszabbítás! A Fesztiválbusz díjmentesen igénybe vehető minden látogató részére, a fesztivál teljes nyitvatartása alatt! A Fesztiválbuszok folyamatosan fognak járni a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza.

Bővebb infókat itt találsz a budapesti kolbászfesztiválról >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss