Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 gasztroprogram a hétvégére, ha kolbászt, csokit vagy pálinkát kóstolnál!

3 gasztroprogram, ha jó ízekre vágyva kimozdulnál otthonról a hétvégén, de nem akarsz a szabadban fagyoskodni.

8. Fonyódi Kolbászfesztivál

Február 3–5. között rendezik meg a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményét a Zákányi Kálmán Városi Sportcsarnokban. Pénteken 15 órakor hagyományos disznóvágást láthatsz, 16 órától főzőbemutatók követik egymást, 17 órától kolbászból készült alkotásokat állítanak ki. Szombaton 10.30-kor kezdődik a kolbásztöltőverseny, vasárnap 11-kor pedig a balatoni települések kolbásztöltő bajnoksága. A fesztiválon mangalicatermékeket, szárazkolbászokat, szalonnákat, sonkákat, sajtokat vásárolhatsz, de rétessel, kürtőskaláccsal, langallóval és street fooddal, valamint pálinkával, balatoni borokkal, forralt eperborral és jó zenékkel is várnak. A belépés ingyenes.

Részletek >>>  

5. Pécsi Csokoládé Karnevál

Szombaton és vasárnap hazai manufaktúrák csokoládékészítőivel találkozhatsz a Zsolnay Kulturális Negyedben. A rendezvényen vásárt, bonbonkészítő bemutatókat és műhelyfoglalkozásokat tartanak, továbbá a Pécsi Tudományegyetem jubileumának tiszteletére 30 kg csokoládéból kifaragják az alapítás 650. évfordulójának 3 számjegyét. Megkóstolhatod Lokodi Ákos kreatív séf csokoládés ételeit és az eseményt szervező Csoko-Láda ízig-vérig pécsi újdonságát, amelynek puzzle-szerűen összerakható csomagolása a Széchenyi teret mintázza. Ne hagyd ki a csokiszökőkutat és keresd meg a Kemence Galériát is, ahol 3D-nyomtatóval csokoládéformákat nyomtatnak. A karnevál látogatása ingyenes, de a csokoládéról szóló előadásokon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Részletek >>> 

1. Páratlan Párlatnap

Február 4-én 9.30-tól az I. Kőszegi Pálinka- és Párlatverseny eredményhirdetésével egybekötött gasztrokulturális esemény helyszíne lesz a Jurisics vár belső és külső udvara. (Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény beköltözik a lovagterembe.) Ne mulaszd el az „égetett bor” 500 éves várbeli hagyományáról szóló előadást, ha érdekel, hogyan rekonstruálták és próbálták ki a korabeli lepárlókészüléket egy régészeti lelet alapján! A tüzes nedűk kóstolgatása mellett tovább csillapíthatod a tudásszomjadat, mert az előadók a cefrézéstől az érlelésig mindent elmesélnek a párlatokról és a pálinkáról. Délben kiderül, hogy mi rotyog a kondérokban, majd az esti zárásig farsangi hangulatban folytatódik a gasztrobemutatókkal kísért eszem-iszom.

Részletek >>> 

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG A MINŐSÉGI BOROK ÉS A TERMÉSZET SZERELMESEINEK >>>  

5 HELY AZ ORSZÁGBAN, AHOL FELEJTHETETLEN A RÉTES! >>>  

ETTÉL MÁR KOLOSTORBAN?! ÍME  3, AHOVÁ ÉRDEMES BETÉRNI! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss