Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbásszal töltött pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • cukor
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 2 szál paraszt vagy lángolt kolbász
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1,5 órát kelesztjük. Ez idő alatt a kolbászról levesszük a héját,és vékonyan felszeleteljük.

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, mindegyikből hurka formát nyújtunk. A hurkákat felkarikázzuk, majd korongokra nyújtjuk a karikákat. Minden korongba teszünk 1-1 kolbászt, majd kerek pogácsát formázunk, ügyelve, hogy ne lógjon ki a kolbász.

Tojással kenjük, majd előmelegített sütőben közepes lángnál pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek