Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 karaj (tetszés szerinti nagyságban)
  • 1 parasztkolbász
  • bors
  • olaj (a locsoláshoz)
  • víz (a locsoláshoz)

Elkészítés

    Elkészítés: : A hentestől vásárolunk egy karajt, amit ott helyben felszúratunk, és belehúzatunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Később, otthon leöblítjük a hús külsejét, majd megsózzuk és megborsozzuk. 1/2 órát állni hagyjuk. Nem túl szorosan becsomagoljuk ezüstpapírba. (Azért, hogy a gőznek is legyen helye). Előmelegített sütőben egy tepsibe tesszük és nagy lángon 45 percig sütjük. Ekkor óvatosan (hogy meg ne csapjon a forró gőz) kinyitjuk az ezüstpapír tetejét, és így sütjük tovább a húst. Időnként megszurkáljuk húsvillával, hogy megpuhult-e. Saját szaftjával, vagy néhány kanál vízzel - olajjal meglocsoljuk, hogy szépen piruljon és puhuljon. A teljes sütési idő változhat, nálunk mindenesetre 1,5 óra volt. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a saját szaftjával, és hagymás reszelt krumplival tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Mivel a sütési módot nagyjából egy másik receptből vettem, de isteni lett, így ennél a receptnél is megosztom, mint alternatíva: kevés olajat, majd később kevés vizet aláöntve alufólia alatt sütöttem a baconnal borított kolbásztöltelékkel töltött husit (elektromos sütőben) 200-as hőfokon, 1,5 óráig! A hús mellé zöldpaprika-szeleteket, 2 kisebb vöröshagymát, és egy egész fejnyi megtisztított fokhagymát tettem, de legközelebb ezekből még bővebben teszek, mert \"marakodtunk rajta\" annyira finomak lettek. Köretnek csak friss, puha kenyeret ettünk, nagyon laktató volt.
Simon Anita 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nagyon szeretem ezt az ételt, most fogom elkészíteni először én saját magam. Én tejszínes gombával is ajánlom, nagyon fincsi együtt a kettő.
edina 10 évvel ezelőtt
Kedves dolore.Talán olvasd el az elejétöl a hozzászolásokat és akkor megérted hogy ezek nem gagyik voltak,és a végén teljesen más receptet vittattunk meg Lalineával.Ugyanis ö ajánlott nekem receptet,málnásat és ideirta nekem le az elkészitést.Amugy meg az elején a recept hibás volt,,miután mi hozzászoltunk javitották a szerkesztök.Ugyhogy te nekem itt ne irkálj rosszmájuságrol.
Dolore 10 évvel ezelőtt
Morzsalos, koszonet ezert a finom receptert, el fogom kesziteni, es orulok hogy beirtad. Teljesen vilagos es ertheto ez a recept, igy hat nem ertem mik ez a gagyi hozzaszolasok alatta: "Meggyel is tuti, meg szederrel is, csak az a lényeg, fagyasztott gyümi legyen, mert annak a leve áztatja el a babapiskótát. Én fagyottan tettem bele, mire felolvad, ehető. De ezt már ahhoz a recepthez kellene írnom :) " Sajnalatos, hogy rosszmajusag nemelyeknek kicsapta a biztositekot :-(( Akinek nem inge...:-))akinek inge, az oltozzon fel vegre!:-))))))))
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Meggyel is tuti, meg szederrel is, csak az a lényeg, fagyasztott gyümi legyen, mert annak a leve áztatja el a babapiskótát. Én fagyottan tettem bele, mire felolvad, ehető. De ezt már ahhoz a recepthez kellene írnom :)
edina 11 évvel ezelőtt
Szia.HAt ez tenyleg jo kis suti lesz,azt hiszem en is kiprobalom,de nincs malnam,mivel csinalhatnam?adj tippet.
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Oké, szent a béka :) Ha a receptkeresőbe beírod, hogy "Könnyű málnás süti", kiad valami nagyon finomat, ha tetszik, kóstold meg. Nem az én receptem, de ilyet fogok készíteni a hétvégén.
edina 11 évvel ezelőtt
Az a szerintem veletlenul lett hibas,felrenyomtam egy gombot a billentyuzeten.Szep napocskat.
edina 11 évvel ezelőtt
Kedves LaLinea.Sterintem se vitatkozzunk ezen,mint a kisovisok.Mar a Mirzaval is kibekultunk,veled is elszivhatnank a bekepipat?Okszi?szeretettel:Bebejou
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Sztem ne vitatkozzunk, de komolyan, csak gonoszkodni akartam egy kicsit, ha már úgy letorkoltál. A lenti hozzászólásodból három vessző hiányzik, a fentiből kettő, a legfelsőben a "kis betű" igaziból kisbetű. Prof. Dr. LL :-)

Hasonló Receptek