Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbásszal töltött fűszeres karaj

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.

A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.

A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót és a borsot is eloszlatjuk rajta. Szórhatunk rá kevés chilipelyhet is.

Kevés olajon tepsiben vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük. A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlzottan.

Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!

Megjegyzés

Látványos, egyszerűen elkészíthető étel. Hidegtálak elengedhetetlen eleme. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss