Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbásszal töltött csirkemellnyárs

15 perc
mester
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A sonkát vagy a baconszeleteket egymás mellé kitesszük úgy, hogy egy picit fedjék egymást.
  2. Most a csirkemellszeleteket rárakjuk a baconre, ezek is picit fedjék egymást. Ezután szárnyas fűszerrel megszórjuk.
  3. Levágunk egy akkora darab kolbászt, amekkora a hústekercsünk lesz, majd szorosan feltekerjük a hússal.
  4. Ha maradt ki kisebb csirkemell szelet, akkor a negyedekbe vágott hagymával és a hústekerccsel együtt azt is berakjuk a sütőedénybe egy kevés olajjal. Lefedjük, majd előmelegített, forró (180 fokos) sütőbe toljuk és puhára sütjük kb 30 perc alatt.
  5. Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg szépen megpirul.

Megjegyzés

A mellette sült hagymával és krumplipürével tálaljuk, de hidegtálakon is megállja a helyét. Könnyen és gyorsan elkészíthető fogás! - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss