Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbásszal és mozzarellával töltött paradicsom

Hozzávalók

  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 5 dkg csípős parasztkolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg minimozzarella
  • 10 szál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • 1/2 db pirospaprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 6 szelet toast kenyér

Elkészítés

    1. A kolbászból és a fokhagymából öt szeletet vágunk. A paradicsom sapkáját levágjuk, és kivájjuk a belsejét. Mindegyik paradicsomba teszünk egy-egy szelet kolbászt és fokhagymát, majd két-két mozzarellagolyót. Rátesszük a kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Egy serpenyőbe tesszük, és lefedjük alufóliával.
    2. A serpenyőt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és légkeveréssel 15 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és tovább sütjük 10 percig, majd grillezzük még bő 5 percig.
    3. Vágunk néhány szeletet a paprikákból, és megpirítjuk a toastokat. Tálaláskor teszünk a tányérra két paradicsomot, szeletelt paprikát és 3 szelet pirítóst.

Megjegyzés

Kevés munkával, gyorsan elkészíthető étel. A sütés tart a legtovább.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin