Elkészítés: 1. Elősütöm a kolbászokat serpenyőben.
2. Amíg sülnek a kolbászok, addig felszeletelem a csirkemellet és lesózom.
3. Felvágom a cukkinit kb. 1-2 cm-es csíkokra.
4. Kiterítek a konyhapultra egy kb.50 cm-es darab alufóliát, a közepére ráfektetem a csirkemelleket téglalap alakban jó közel egymáshoz, az alufólia végén maradjon 5-5 cm hely.
5. A megsült kolbászokat hosszában kettévágom, és a fél kolbászkákat pár csík cukkinivel ráhelyezem a csirkemellre.
6. Jó szorosan feltekerem az egészet hosszában, és megcsavarom a végeit, mint egy nagy szaloncukornak. Ezt addig folytatom, amíg van csirkemell, kolbász és cukkini is.
7. Az elkészült *szaloncukrokat* nagy tepsire teszem, és kb. 35-40 perc alatt 180-200 fokon megsütöm.
8. Amíg sülnek a tekercsek, elkészítem a tört burgonyát köretnek. A burgonyát sós vízben puhára főzöm, leszűröm, villával összetöröm, majd még melegen krémesre keverem a tejszínnel. Ha szükséges, sózom.
9. Ha a hús megsült, vágódeszkára teszem, 10-15 percet pihentetem, majd kibontom, felvágom tetszés szerint, majd a tejszínes burgonyával tálalom. Díszítésnek használhatunk szárított petrezselymet és pirospaprikát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre