Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kólás-ragacsos sült oldalas

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg oldalas
  • 7 dl kóla
  • víz
  • szezámmag
  • A ragacsos szószhoz:
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál Worchester szósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál Piros Arany

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk, nehogy túlfőjön és szétessen.

Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt.

A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.

Ezután az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, majd öntsük rá a szószt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt készre (sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön).

Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss