Elkészítés: A tésztához a vajat robotgéppel keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük egynemű, habos krémmé. A tejet öntsük egybe a kólával. A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat.
Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük 1 órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.)
Amikor az 1 óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a közepe egy egész picit lágy marad.)
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázat.
A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba, és állandó keverés mellett forraljuk föl, és főzzük 3-4 percig.
A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal. Langyosan és hidegen is tálalható.