Egyik kedvenc gyümölcsöm az eper. Így volt ez már gyermekkoromban is. Szüleim évekig foglalkoztak zöldségfélék és eper termesztésével. Hatalmas fóliasátrakban és szabadföldön egyaránt folyt a termelés, így már tavasszal élvezhettük a közelgő nyár ízeit. Nagycsoportos óvodás koromban előadást is tartottam az eperpalántázásról.
Szerencsés vagyok, mert kis méretekben ugyan, de tovább tudtam hozni az otthon tanultakat, és a kertben nálunk is szépen terem az eper. Már a virágzásnál alig tudom kivárni, hogy végre leszakíthassam az első érett példányt.
Anyukám egyik specialitása volt a tejfölös eper. Enyhén savanykás, de igazából édes desszert volt ez, amiből sosem tudott eleget készíteni, mert mindig vissza-visszajártunk a hűtőszekrényhez még egy adagért. A tejszínes epersaláta ennek egy tejmentes, ám nagyon finom változata.