Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 perces álomdesszert: tejszínes epersaláta - cukor és tej nélkül!

Anyukám egyik specialitása volt a tejfölös eper: enyhén savanykás, de igazából édes desszert volt ez, amiből sosem tudott eleget készíteni. Ez a kókusztejszínes epersaláta ennek egy tejmentes, extrafinom változata.

Egyik kedvenc gyümölcsöm az eper. Így volt ez már gyermekkoromban is. Szüleim évekig foglalkoztak zöldségfélék és eper termesztésével. Hatalmas fóliasátrakban és szabadföldön egyaránt folyt a termelés, így már tavasszal élvezhettük a közelgő nyár ízeit. Nagycsoportos óvodás koromban előadást is tartottam az eperpalántázásról.

Szerencsés vagyok, mert kis méretekben ugyan, de tovább tudtam hozni az otthon tanultakat, és a kertben nálunk is szépen terem az eper. Már a virágzásnál alig tudom kivárni, hogy végre leszakíthassam az első érett példányt.

Anyukám egyik specialitása volt a tejfölös eper. Enyhén savanykás, de igazából édes desszert volt ez, amiből sosem tudott eleget készíteni, mert mindig vissza-visszajártunk a hűtőszekrényhez még egy adagért. A tejszínes epersaláta ennek egy tejmentes, ám nagyon finom változata.

MENTÁS-TEJSZÍNES EPERSALÁTA >>> 
Házigazdánk további receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss