Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókusztejes pulykaleves

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromfű
  • 8 db kaffir lime levél
  • 2 ek piros curry paszta
  • 2 ek olaj
  • 1 l húsleves
  • 4 dl (egy doboz) kókusztej
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db répa
  • zöldcitromlé
  • halszósz
  • cukor
  • 1 csokor koriander
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

    1. A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát, karikára vágjuk a répát és az újhagymát.
    2. Az olaj at felforrósítjuk, beletesszük a currypasztát, és pár percig pirítjuk. Rádobjuk és alacsonyabb hőfokon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a citromfüvet egészben (amit előtte húsklopfolóval megcsapkodunk, hogy az aromái felszabaduljanak) és a kaffir lime leveleket. 
    3. Felöntjük a húslével, felforraljuk, és 15 percig, alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor mehet bele a kókusztej, már ne forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik.
    4. Beletesszük a húst, a répát és a gombát, és kb. 10 percig főzzük. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral ízesítjük. Tálaláskor a rászórjuk a friss koriandert és a felkarikázott újhagymát. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin