Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A chilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk. 2 evőkanál olajon ezeket megfuttatjuk, hozzáöntjük a paradicsomot, felforraljuk.

Felöntjük a kókusztejjel és a zöldséglevessel, sóval, borssal és a curryvel ízesítjük, 30 percig főzzük.

Közben a koriandert és a zöldhagymát finomra vágjuk, összekeverjük 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk.

A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. A levest pürésítjük, átszűrjük, majd a friss korianderpesztóval és a pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Tipp: Ha nem tudunk kókusztejhez jutni, lehet tejszínnel is helyettesíteni. A curryfélékből is nagy választék van: zöld, vörös, sárga, csípős… érdemes kísérletezni! És nem csak levesbe, hanem akár salátaöntetbe is tehetjük.

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss