Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókusztejes kagylóleves

Hozzávalók

  • 1,2 kg fekete kagyló
  • 1-2 ek olaj (semleges ízű, pl. napraforgó stb.)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db friss ázsiai citromfű
  • 3 dl tej
  • 2 dl kókusztej
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1/2 db citrom
  • halszósz (elhagyható)
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk, megmossuk a kagyló héját, majd 1/2-2 órán át áztatjuk, és a kinyílt kagylókat kidobjuk. Leszűrjük, 10-15 percig forró vízben főzzük.
    2. A kinyílt kagylóhéjból kiszedjük a kagylóhúst, lecsepegtetjük. A zárt kagylókat kidobjuk. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a citromfüvet.
    3. Felöntjük a tejjel és a kókusztejjel, kis lángon összefőzzük. A lecsepegtetett kukorica hozzáadása után a levest (ami inkább mártásszerű) mixeljük, majd átszűrjük. Citromlével és halszósszal ízesítjük.
    4. Citromgerezdekkel és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

    KAGYLÓSALÁTA>>> 

    KAGYLÓLEVES>>> 

    ÁZSIAI IHLETÉSŰ FEKETE KAGYLÓLEVES>>> 

     

Megjegyzés

A friss citromfű helyett szárította, vagy citromfű leveleket is használhatunk. A halszósz sós, ezért óvatosan bánjunk a sózással. Mirelit kukoricával is készíthetjük, csak külön cukros vízben meg kell főzni. Amikor konzerv kagylóhússal készítjük, akkor csak a levest kell elkészíteni.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin