Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszpudingos töltött linzer

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 ek hideg víz
  • A töltelék:
  • 2,5 dl kókusztej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • A díszítéshez:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    1. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk (szükség esetén hozzáadunk egy kevés hideg vizet). Fóliába tekerve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
    2. A kosárkaformákat kikenjük olvasztott vajjal és meghintjük liszttel. A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kibéleljük vele a formákat, majd visszatesszük a hűtőbe.
    3. A pudinghoz simára keverjük a tojásokat a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal forráspontig melegítjük, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojást, és összeforraljuk. A langyosra hűlt pudingot a tésztával kitöltött formákba kanalazzuk úgy, hogy kitöltse azt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg színt nem kap a tészta.
    4. A csokoládét vízgőz felett összeolvasszuk az olajjal, majd megmártjuk benne a kosárkák alját és kókuszreszelékbe nyomkodjuk.

      13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

      11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin