Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos vaníliatorta

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 mk vaníliaaroma
  • A krémhez:
  • 5 db tojássárgája
  • 5 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • marcipánfigurák

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával elkeverjük, majd apránként a fehérjehabhoz forgatjuk.
  2. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett a tejet. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és a kókuszreszeléket.
  4. A tortát 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és rácsurgatjuk a tortára. Marcipánfigurákkal dekoráljuk.

Megjegyzés

Nem csak tavaszra... :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss