A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. Használhatunk befőtt meggyet is.
A tésztához a tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.
A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.
A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingot a cukorral, majd vízfürdőben kevergetve hűtjük.
A vajat habosra keverjük, apránként összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a likőrt is. A krémet a fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.
Az alsó tésztalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába. Rákenjük a pudingos krém felét, és elrendezzük rajta a meggy felét. Lefedjük a másik lappal, bevonjuk a maradék krémmel. (Az oldalára félreteszünk krémből.) A maradék meggyel megpakoljuk.
A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint, majd rálocsoljuk a meggyre, és a tortát visszatesszük a hűtőbe.
A tortaformát levesszük a megdermedt tortáról. A félretett krémmel bevonjuk az oldalát, óvatosan rányomkodjuk a kókuszreszeléket, és szeletelve tálaljuk.