Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-vaníliás meggytorta

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. Használhatunk befőtt meggyet is.
  2. A tésztához a tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.
  4. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingot a cukorral, majd vízfürdőben kevergetve hűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük, apránként összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a likőrt is. A krémet a fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.
  6. Az alsó tésztalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába. Rákenjük a pudingos krém felét, és elrendezzük rajta a meggy felét. Lefedjük a másik lappal, bevonjuk a maradék krémmel. (Az oldalára félreteszünk krémből.) A maradék meggyel megpakoljuk.
  7. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  8. A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint, majd rálocsoljuk a meggyre, és a tortát visszatesszük a hűtőbe.
  9. A tortaformát levesszük a megdermedt tortáról. A félretett krémmel bevonjuk az oldalát, óvatosan rányomkodjuk a kókuszreszeléket, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mert úgy az ízek összeérnek. - gzsuzsa80

Ezek is érdekelhetnek

Friss