Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-tejszínes krémes

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 7 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek liszt
  • A krémhez:
  • 7 db tojássárgája
  • 6 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 2-3 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. Az előkészített tepsibe simítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat felhabosítjuk, összekeverjük a főzött krémmel, és a kihűlt tésztára kenjük.
  4. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk, és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel.

    Kedvenc kókuszos sütijeink >>> 

    Nagyi házi sütijei >>> 

    A LEGEGYSZERŰBB PUDINGOS DESSZERTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss