Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos tápiókapuding narancszselével

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg tápiókagyöngy
  • 6 dl tej
  • csipet só
  • 2 dl kókusztej
  • 4 kanál cukor
  • A zseléhez:
  • 2 narancs
  • 4 kanál cukor
  • 1 kiskanál zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tápiókagyöngyöt vastagfalú lábosba tettem és felöntöttem annyi kézmeleg vízzel, amennyi ujjnyira ellepte. 10 perc elteltével felöntöttem a tejjel, csipet sót szórtam bele, és feltettem főni nagyon lassú tűzre. Néha megkevergettem. A gyöngyök pedig elkezdtek duzzadni, és szép lassan átlátszóvá válni. Olyan természetellenesen éteriek lettek, mint a kaviár (ha szükséges, töltsetek még hozzá apránként tejet).

Amikor már kóstolásra úgy éreztem, megfőttek, úgy kb 15 perc múlva, beleöntöttem a kókusztejet (elhagyható, de kár lenne) és a cukrot. Párat kevertem még rajta, olyan nyálkás-ragacsos lett. Poharakba szedtem, és hagytam kihűlni.

Amíg a puding hűlt, addig megtakarítottam és kifiléztem a narancsokat, és a cukorral puhára főztem, turmixoltam, levettem a tűzről, átszűrtem és belekevertem a zselatint, amit előbb pár kanál langyos vízzel kevertem el.

Kevergetve hűtöttem, majd elosztottam a pudingok tetején, és fogyasztásig visszatettem a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss