Kézi mixerrel dolgozzuk össze a 200 g, feldarabolt vajat, a 200 g barna cukrot, 100 g kókuszreszeléket, a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet, a joghurtot, továbbá a tojásokat. Akkor jó, ha sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül forgassuk bele a megtisztított szeder ¾-ét.
Simítsuk a tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig.
Közben keverjük össze a maradék kókuszreszeléket, az 1 ek barna cukrot és az 1 ek, megolvasztott vajat. Osszuk el a keveréket a tortán, és süssük aranybarnára további 15-20 perc alatt. A megmaradt szederrel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre