Elkészítés: A sütőtököt vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát pedig apróra. A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót és a curryt, keverjük alaposan össze. Öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, míg a tök kellően puha lesz (elég neki kb. 10 perc).
Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből, tegyük félre. Keverjük a leveshez a mézet és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük.
Végül öntsük hozzá a tejszínt, és állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre