Elkészítés: A margarint előre kikészítjük, hogy megpuhuljon, majd a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk. A befőtt levét lecsurgatjuk, a barackot apró kockákra vágjuk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáöntjük a tejet és a felkockázott befőttet, majd az egészet a margarinos masszához keverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és belesimítjuk a masszát. Tetejére szórjuk a mandulaforgácsot, meghintjük porcukorral, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, megvárjuk, amíg kihűl, és csak utána vesszük ki a tortaformából. Tortaszeleteket vágunk belőle. Még finomabb az íze, ha legalább 1 napot állni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre