Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-sárgabarackos muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sárgabarackot leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk. A forró vízzel lemosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd magjait kikaparjuk.
  2. A narancs levét és héját elkeverjük a tojással, az olajjal, a cukorral, a kikapart vaníliavelővel és a kókusztejjel. A keverőtálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, és adagonként beledolgozzuk a kókusztejes keveréket.
  3. Egy 12 darabos muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kapszlikban elosztjuk a tészta felét és a fél barackokat.
  4. Befedjük a maradék tésztával, és kb. 30 percig sütjük, a vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Végül rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, majd mindre teszünk egy-egy vékony cikk barackot.

11 EGYSZERŰ MUFFIN RECEPT, HA GYORSAN VALAMI SÜTIRE VÁGYSZ! >>> 

8 SÁRGABARACKOS ÉDESSÉG, AMIT KÁR VOLNA KIHAGYNOD A SZEZONBAN! >>> 

Finomabb és szaftosabb lesz a sütid, ha a teljes tésztamennyiséget elosztod a kapszlik alján, majd a fél barackokat 25 dkg mascarponéból, 2 tk étkezési keményítőből és 4 ek sárgabaracklekvárból kevert krémmel betakarva sütöd meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss