Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos rák-curry

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 friss zöld chili
  • 1 teáskanál currypor
  • 40 dkg garnélarák
  • 4 dl kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • bors
  • 1 marék friss korianderlevél
  • 1/2 lime
  • Valamint:
  • 20 dkg jázminrizs
  • 5 dkg vadrizs

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábasban olajat hevítünk, és megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított chilit és a curryport, és alacsony lángon pár percig pirítjuk. Ezután rádobjuk a rákokat, kissé átpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel. Kb. 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a lime levét, illetve a kókuszreszeléket, a leaprított korianderlevelet. Tálalás előtt, ha megpuhultak a rákok esetleg még egy kis friss korianderlevéllel és sóval ízesítjük.

Közben a rizst a vadrizzsel kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk, majd a rák-curryvel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss