Elkészítés: A tésztához a porcukor és sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, ha kell, kevés tejet adunk még hozzá, hogy nyújtható legyen. Tepsibe terítjük, megszurkáljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni.
A töltelékhez a kókuszreszeléket és 4 evőkanál grízt a tejbe öntjük, és pár percig főzzük folytonos keverés mellett. A 4 tojásfehérjét 4 evőkanál porcukorral, kis citromlével és 2 evőkanál búzakeményítővel felverjük kemény habbá, és finoman a lehűtött kókuszmasszához keverjük, majd az egészet elsimítjuk a tészta tetején, és kb. 1/2 óra alatt (légkeveréses sütőben 20 perc alatt 170-180 fokon) megsütjük.
Tetejére tejcsokis tortabevonót olvasztunk, azzal vonjuk be, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre