Kókuszos piskótatekercs

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, majd a tojások felvert habját óvatosan összekeverjük. Zsírpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük.

    Ha kész, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy tiszta konyharuhával együtt felcsavarjuk és kihűtjük.

    A krémhez a lisztet, a tejet, a cukrot és a kókuszreszeléket összefőzzük, majd ha egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a margarint.

    A konyharuhából kicsavarjuk a piskótát, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, és kívülről is lefedjük a krémmel. Én csokireszelékkel és mézbe áztatott mogyoróval díszítettem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin