Kókuszos palacsinta sült banánnal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • tej
  • 1 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg nádcukor
  • 4 db érett banán

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután 10 percet pihentetjük, belekeverünk fél deci olajat, és forró palacsintasütőben, kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.

    Ha elkészült a palacsinta, a nádcukrot magas falú serpenyőben megkaramellizáljuk, felöntjük 1 deci forró vízzel, és ha mártásszerű az állaga, a meghámozott, keresztben félbevágott banándarabokat beletesszük. Most közepes tűzön összeforgatjuk kb. 1 perc alatt.

    Egy palacsintát tányérra teszünk, ráfektetünk egy banánt, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk, és kistányérra tesszük. Végül meglocsoljuk a forró karamellel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Megjegyzés

A megvásárolt banán legyen érett, de kemény húsú, hogy legyen tartása. Karamell öntetet készíthetünk, a leírt eljárással fehér cukorból, mézből is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin