Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután 10 percet pihentetjük, belekeverünk fél deci olajat, és forró palacsintasütőben, kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
Ha elkészült a palacsinta, a nádcukrot magas falú serpenyőben megkaramellizáljuk, felöntjük 1 deci forró vízzel, és ha mártásszerű az állaga, a meghámozott, keresztben félbevágott banándarabokat beletesszük. Most közepes tűzön összeforgatjuk kb. 1 perc alatt.
Egy palacsintát tányérra teszünk, ráfektetünk egy banánt, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk, és kistányérra tesszük. Végül meglocsoljuk a forró karamellel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre