Egy tálba kimérjük a vajat, a zsírt, a cukrot, a sót és a lisztet. Összemorzsolunk 2 db tojás sárgájával. Másik tálban az élesztőt, a tejet (nem kell futtatni!) és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kettőt, majd száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb 30 percig.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a kókuszreszeléket, a cukrot, és az áfonyát összekeverjük. Felforraljuk a tejet, a kókuszos keveréket beleöntjük, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha túlságosan besűrűsödik adjunk hozzá még egy kis tejet.
A tésztát enyhén lisztezett, deszkán kb. 20x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük nutellával. A kókuszos tölteléket a kanál gömbölyű felével elsimítjuk a kinyújtott tésztán, és feltekerjük a bejglit. Sütőpapíros tepsibe tesszük fogvájóval átszúrjuk, egészen az aljáig.
Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Kb 160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, Ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarjuk. Hagyjuk kihűlni, így szeleteljük.
Ha szeretnél egy különleges bejglit kipróbálni idén, ajánlom ezt a kókuszosat, amibe egy kis nutella is került, és az édes ízt, a picit savanykás aszalt áfonya ellensúlyozza. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!