Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-nutellás bejgli vörösáfonyával

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához (1 rúdhoz):
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 3 dkg zsír
  • 4 dkg porcukor
  • 0.5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 3 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej (vagy amennyit felvesz a tészta)
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg cukor
  • 6 dkg vörösáfonya (aszalt)
  • 3 dl tej
  • 5 ek nutella

Elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a vajat, a zsírt, a cukrot, a sót és a lisztet. Összemorzsolunk 2 db tojás sárgájával. Másik tálban az élesztőt, a tejet (nem kell futtatni!) és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kettőt, majd száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb 30 percig.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a kókuszreszeléket, a cukrot, és az áfonyát összekeverjük. Felforraljuk a tejet, a kókuszos keveréket beleöntjük, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha túlságosan besűrűsödik adjunk hozzá még egy kis tejet.
  3. A tésztát enyhén lisztezett, deszkán kb. 20x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük nutellával. A kókuszos tölteléket a kanál gömbölyű felével elsimítjuk a kinyújtott tésztán, és feltekerjük a bejglit. Sütőpapíros tepsibe tesszük fogvájóval átszúrjuk, egészen az aljáig.
  4. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Kb 160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, Ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarjuk. Hagyjuk kihűlni, így szeleteljük.

    MÁKOS ÉS DIÓS: SOKFÉLE BEJGLI KARÁCSONYRA >>> 

Megjegyzés

Ha szeretnél egy különleges bejglit kipróbálni idén, ajánlom ezt a kókuszosat, amibe egy kis nutella is került, és az édes ízt, a picit savanykás aszalt áfonya ellensúlyozza. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss