Elkészítés: 1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.
2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.
3. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
4. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, és kanalanként a cukros vajhoz keverjük.
5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a következő lapot, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott ét tortabevonót vagy csokimázat teszünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre