Elkészítés: A tésztához a vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással és a citromhéjjal jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral eldolgozzuk, majd a tejjel felváltva, apránként a cukros masszához adjuk. Egy kivajazott, belisztezett nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázat. A vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral habosra keverjük. A kakaót, a rumot, a tejet hozzáadjuk, az egészet lábasba öntjük, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.
Az időközben elkészült tésztát a tepsiből vágódeszkára borítjuk, még melegen tetszés szerinti kockákra vágjuk /4x4 cm/. A még ugyancsak meleg csokoládémázba mártjuk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre