Elkészítés: A meggyet magozzuk ki, felezzük, szűrőbe téve csöpögessük ki.
A tésztához a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű, habosra keverjük (kb. 5-6 perc). A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kapcsos tortaformában 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. A formában kihűtjük, a papírt lehúzzuk, és keresztben kettévágjuk.
A krémhez a tejben főzzük sűrűre a pudingot a cukorral, vízfürdőben kevergetve hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, a pudinggal apránként keverjük össze, keverjük bele a likőrt és a reszelt citromhéját. Tegyük a krémet a fagyasztóba kb. 15 percre.
Az alsó tésztalapot tegyük vissza a kapcsos formába, kenjük rá a krém felét, és rendezzük el rajta a meggy felét. Fedjük le a másik lappal, vonjuk be a maradék krémmel (keveset hagyjunk az oldalára), és rakjuk ki a tetejét a maradék meggyel.
Tegyük a tortát 1 órára a hűtőbe.
Készítsük el a tortazselét az utasítás szerint, locsoljuk a meggyre, és tegyük vissza a tortát a hűtőbe rövid időre.
A forma oldalát kapcsoljuk le, a félretett krémmel vonjuk be az oldalát, nyomkodjuk rá a kókuszreszeléket, és tálalhatjuk, de jobb, ha előző nap elkészítjük, mert úgy az ízek összeérnek.