Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszos-meggyes kalácsfelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg kalács (kakaós)
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • 2 ek méz
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 35 dkg meggybefőtt (lecsöpögtetve)
  • 2 ek kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 marék mandulapehely
  • 3 dkg vaj (plusz a formához)

Elkészítés

    1. A fonott kalácsot 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba terítjük. Egy lábasban felmelegítjük a tejet a tejszínnel és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival, aztán hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Habverővel belekeverjük a tojásokat és a tojássárgájákat, majd a kalácsra locsoljuk.
    2. Rászórjuk a lecsepegtetett meggybefőttet, a cukrot, a kókuszt, majd óvatosan lenyomkodjuk kanállal kissé, de akár óvatosan össze is keverhetjük. A tetejére szórjuk a mandulát, majd az apróra felkockázott vajat, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt megsütjük.

    RUMOS-SZILVÁS KALÁCSFELFÚJT >>> 

    MENTÁS-KÖRTÉS KALÁCSFELFÚJT >>> 

    ALMÁS-KÖRTÉS KALÁCSFELFÚJT VANÍLIAMÁRTÁSSAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin