- Hozzávalók:
- A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- A krémhez:
- 6 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mandula

Elkészítés: A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A kókuszreszelékkel együtt, a többi forrásban lévő tejhez öntjük, és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
A tésztához a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot. Mikor kellőképpen kemény és fényes, a liszttel elkevert kókuszreszeléket beleforgatjuk. Közepes tepsiben 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és 2 lapra vágjuk.
A kihűlt pudingos krémet habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat.
A krémet kettéosztva megkenjük a lapokat, végül a tetejét a durvára vágott pirított mandulával megszórjuk.
Hidegen kicsit kidermesztjük, majd tetszés szerinti formára felszeleteljük.
Nagyon finom, könnyű, kicsit a Raffaello-ra hajazó süti.
Hozzászólások