Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi muffinok (diós-csokis és kókuszos mandulás)

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
24 adag
Hozzávalók
  • Kókuszos-mandulás muffin:
  • 2,5 dl napraforgóolaj
  • 1,5 dkg cukorrépaszirup (reformboltból)
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 tk reszelt citromhéj (kezeletlen)
  • 2 tk reszelt narancshéj (kezeletlen)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk mézeskalácsfűszer
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 7,5 dkg kókuszreszelék
  • 2 db narancs leve
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg búzakeményítő
  • 1 1/4 tasak sütőpor
  • Csokis-diós muffin:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1-2 tk reszelt narancshéj (kezeletlen)
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg búzakeményítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 7,5 dkg darált dió
  • 7,5 dkg csokoládé

Elkészítés

Kókuszos-mandulás muffin:

  1. Konyhai robotgéppel az olajat kikeverjük a cukorrépasziruppal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a sót, a citrom- és a narancshéjat, a fahéjat, a mézeskalácsfűszert, a mandulát és a kókuszreszeléket. Ezután belekeverjük a narancslét. 
  2. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, valamint a sütőporral, a masszára szitáljuk, és fakanállal beleforgatjuk. A tésztát 15 percig pihentetjük, majd 5,5 cm átmérőjű muffinpapírokba töltjük, és 180 fokon sütjük kb. 20 percig. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

Csokis-diós muffin:

  1. Konyhai robotgép segítségével a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a sót és a narancshéjat.
  2. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, a fahéjjal és a dióval, majd a masszába dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a felaprított csokoládét, és 5,5 cm-es muffinpapírokba töltjük. A 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. A végén tűpróbával ellenőrizzük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss