Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-mandulás csiga

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • fél pohár langyos tej
  • csipetnyi cukor
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, egy csipetnyi cukor kíséretében. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott margarint és a tojások sárgáját. Összedolgozzuk őket, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihenni hagyjuk (kicsit fog csak kelni).

Közben elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral, és a végén belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tésztát kinyújtjuk (ha szükséges, a deszkát lisztezzük be), majd a tölteléket elosztjuk rajta. Fel tekerjük, majd éles kés segítségével ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy bekenhetjük kevés zsiradékkal is, majd elhelyezzük rajta a csigákat. Nem kell egymástól nagy távolságra, nem fog hatalmasra megdagadni. Mandulaforgáccsal meghintjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. De lehet majd látni és érezni is, hogy mikor van kész.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Sütés közben, már a vége felé, ha akarjuk, meglocsolhatjuk forró tejjel. Így kicsit puhább is lesz, és más íze is lesz. A színe is fehérebb lesz.

A receptet és a fotót Kitti. - kitti.k

Ezek is érdekelhetnek

Friss