Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, egy csipetnyi cukor kíséretében. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott margarint és a tojások sárgáját. Összedolgozzuk őket, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihenni hagyjuk (kicsit fog csak kelni).
Közben elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral, és a végén belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát kinyújtjuk (ha szükséges, a deszkát lisztezzük be), majd a tölteléket elosztjuk rajta. Fel tekerjük, majd éles kés segítségével ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy bekenhetjük kevés zsiradékkal is, majd elhelyezzük rajta a csigákat. Nem kell egymástól nagy távolságra, nem fog hatalmasra megdagadni. Mandulaforgáccsal meghintjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. De lehet majd látni és érezni is, hogy mikor van kész.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre