Elkészítés: A tészta hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg karamellizálódik, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a sűrített tejet, és ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
A mázhoz a tejcsokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejére tesszük. A felolvasztott fehér csokival díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre