Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos keksztekercs

MME MME
5 3.8/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg háztartási keksz
  • 1 liter tea
  • 1 üveg sárgabarack lekvár (kb. 3,5 dl)
  • 10 dkg kakaópor (instant nem jó)
  • 1 csomag mazsola
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A krémhez:
  • 50 dkg margarin
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 50 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet diódarálón finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a kakaóport, a gyömbért, a szerecsendiót. Összekeverjük a lekvárral és annyi teával, hogy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, hogy ne maradjon benne sehol sem kakaó- vagy kekszcsomó.

A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerinti vaníliaaromával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, melyből előzőleg egy keveset félretettünk.
A tésztából 4-6 cipócskát formázunk, majd fél cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap formára. A krémből ugyanilyen vastagságban kenünk rá, és feltekerjük, mint a kalácsot. A végeket alaposan összenyomkodjuk. Az így kapott rudacskákat a félretett kókuszreszelékben meghempergetjük, és egyenként fóliába csomagolva a hűtőben legalább 6 órát, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha igazítani akarunk a formáján, fóliázás után, hűtés előtt még megtehetjük.
Amennyiben marad tészta, melybe nem jut krém, apró golyócskákat formázunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetve kínáljuk.

Tálalás: 0,5-1 cm vastag, ferde szeleteket vágunk belőle, és csigavonalban egy tálra helyezzük.

Megjegyzés

Tudom, valóságos kalória bomba, de ajánlom mindenkinek névnapi, szülinapi partikra, zsúrokra, ha nincs kedvünk sütögetni, csak hamar összedobni valami finom, mutatós édességet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss